B2B-systemen

Een B2B-systeem is een online klantenportaal gekoppeld aan een ERP-pakket. Het doel van het platform is om professionele klanten op een eenvoudige en interactieve manier te bereiken via een gebruiksvriendelijk en veilig systeem. Alle data komt uit het ERP en er wordt ook data, zoals bvb orders teruggestuurd.

In de meeste gevallen zijn onze B2B-systemen klantenportalen om bestellingen in te voeren. De klant surft en shopt in dat geval (na inloggen natuurlijk) doorheen alle categorieën en producten met hun persoonlijke prijzen en met zicht op stock. Het uiteindelijke order komt meteen terecht in het ERP. Daar kan de organisatorische flow terug verdergezet worden.

ERP-driven klantenportaal

ERP driven design wil zeggen dat alle data die te maken heeft met producten, klanten, orders en facturen uit het centrale ERP komt. Het is niet gebruikelijk dat een eindklant toegang heeft tot het ERP systeem om bijvoorbeeld een bestelling door te sturen. Ons B2B-systeem is daarom de ideale tussenoplossing tussen ERP en eindklant. Via het platform waarop heel wat functionaliteit zit in een gebruiksvriendelijk jasje kan de klant bijvoorbeeld bestellingen plaatsen. Deze bestellingen worden dan teruggestuurd naar ERP. ERP-driven werkt dus in beide richtingen.Klanten getuigen

Voor Camellia S ontwikkelden we een B2B-systeem gekoppeld aan Teamleader. Onder andere de klanten, producten, prijzen en stock worden gesynchroniseerd via de webservices van Teamleader. In ons platform wordt besteld. Na het order komt een nieuwe deal in teamleader. Zaakvoerder Stijn getuigt:

"Gregory en zijn team wisten meteen waar we écht nood aan hadden. De harmonie tussen ontwerp, design en de technische uitwerking zorgden voor heel wat gemoedsrust. Prima samenwerking!"

ERP software partners

Wij hebben reeds koppeling gemaakt met volgende software. Staat uw ERP hier niet tussen? Geen probleem, we gaan graag aan de slag met nieuwe software.

Wat kan allemaal?

Bestellingen
Ons B2B klantenportaal als bestelplatform waarbij bestaande klanten eenvoudig kunnen (her)bestellen. Handige zoekfuncties en favorietenlijsten zorgen voor een snelle afronding.
Offertes
Ons B2B-systeem kan ook als configurator dienen voor uw klanten om tot een offerte te komen. En dit op een visueel heel aantrekkelijke manier.
Historieken
In de meeste B2B webshops zitten ook modules voor het bekijken en eventueel downloaden van bestellingen en facturen. Ook online betalen van facturen is mogelijk.
Bestandsdeling
Ons platform als bron van bestandsdeling, het kan. Bijvoorbeeld voor het downloaden van bepaalde voedingsdocumenten of technische specificaties van reeds bestelde producten.
Catalogus
Tot 10 categorieën diep producten tonen in verschillende weergaves. De oplossing voor het tonen van een digitale catalogus die beschermd is achter een login.
Klantenportaal / intranet
Ons platform kan ook omgebouwd worden tot een beschermd informatiecentrum. Via onze handige blokkensysteem maak je onbeperkt informerende pagina's aan.
Meertalig
Ons platform werd vertaal in zes talen en is dus ook standaard zo beschikbaar. De talen zijn Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en Italiaans.
Vertegenwoordigers
Via de vertegenwoordiger-login kan een vertegenwoordiger zijn toegewezen klanten bekijken & beheren, maar ook bestellingen ingeven en bewerken.

Gebruiksvriendelijk en volledig responsive

Ons platform is met zeer veel aandacht voor design gebouwd. Het is een gebruiksvriendelijk, snel en uitzonderlijk mobiel platform. Perfect toegankelijk op desktop, tablet en smartphone. Zowel staand als liggend. Als design-georiënteerde firma konden we natuurlijk niet anders :)

Interesse in een gratis demo?

Wil je de mogelijkheden van ons CMS systeem eens uitgebreid testen?
Vul je e-mail adres in en we sturen je meteen login en paswoord op onze demo.

Oeps, er ging iets mis.

Uw e-mailadres