Ga terug

De nieuwe meta description van google worden langer!

Het is je misschien al opgevallen maar de meta description is van maximum 160 tekens naar 300 tekens veranderd sinds november 2017. Een meta description krijg je te zien als je via Google surft naar een website. De omschrijving onder de titel van website is een “meta descripton”.

Meta description

Een meta description is heel belangrijk voor de ranking van uw website in Google. Op basis van deze omschrijving bepaald een bezoeker of hij jouw website zal bezoeken of niet. Probeer in deze “meta description” dus de functie van jouw website/webpagina zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Een tip! Gebruik hierbij to-the-point kernwoorden.

Beschik je over een copywriter binnen jouw bedrijf? Perfect! Ook voor deze mensen betekent dit een groot voordeel. Zij krijgen namelijk meeer ruimte om de perfect omschrijving te geven voor jouw website/ webpagina

Geef je geen meta description op, dan kiest Google zelf een fragment van jouw website. Dit doet de zoekmachine als ze de omschrijving van een pagina of de zoekopdracht niet kan terugvinden.

Wat bevat een goeie meta description?


  • Een call-to-action is een must voor jouw meta description!

  • De meta description moet een gestructureerde inhoud hebben.

  • de meta description moet in het teken staan van de functie/ doel van jouw website

  • Zorg ervoor dat jouw omschrijving kernwoorden bevat. Hoe duidelijker de omschrijving is, hoe sneller mensen doorklikken.

  • Jouw meta description moet uniek zijn. Hij mag met andere woorden nergens anders op jouw website terug te vinden zijn.