Ga terug

Hebt u al eens kennisgemaakt met een messengerbot?

First things first, een messengerbot is een soort robot die een aantal taken voor u kan uitvoeren, noem het als het ware maar een stukje artificiële intelligentie.

Op die manier hoeven mensen niet alle communicatie meer zelf te schrijven, uiteraard zijn er ook grenzen aan deze robot. Hij zal nooit alle vragen kunnen beantwoorden.

Op het moment dat de de robot niet meer kan antwoorden zal er dan ook altijd een menselijke persoon overnemen. Dit wil niet zeggen dat zo’n messenger robot niet handig kan zijn voor uw bedrijf! Lees je mee waarom?

Waarom is zo’n robot belangrijk voor mijn bedrijf?

Er zijn in België al enkele bedrijven/ organisaties die zo’n messengerbot gebruiken. Carglass, Provincie Antwerpen en DeJuristen zijn slechts enkelen die zo’n bot hebben. Als KMO ligt hier een mooie kans om positief op te vallen als early adopter.

Enkele voordelen zijn:


  • Uw klanten voortaan 24/7 communiceren met uw bedrijf via messenger.

  • Ze kunnen kopen of boeken afspraken.

  • U hoeft geen uitgebreide klantendienst uit te bouwen.

  • Eens de bot is geprogrammeerd, draait deze automatisch. U hoeft er dus zelf weinig tot niks meer met te doen.


Hoe start u met Messenger bot?

Wijzelf deden een test met de Messenger bot (te zien op onze website www.exsited.be) en zijn zeer tevreden van deze functionele bot.

De functionaliteiten zijn eindeloos (wij hebben echter een zeer simpele implementatie gedaan van de Messenger bot). U kan zelf een volledig stappenplan opstellen die gebruikers moeten volgen bij bepaalde input.