Ga terug

Mijn mailbox? Ik wil rust, geen stress!

We kennen het allemaal. Na een lange werkdag of in het weekend willen we rust, het laatste waar we dan aan denken is het beantwoordden van e-mails.

Uit onderzoek is gebleken dat 45 procent van werknemers in een managementfunctie te lijden heeft onder een toegenomen hoeveelheid stress door de grote toevloed aan (soms) irrelevante e-mails. 7 procent beschouwt zijn overvolle inbox zelf als een bijzonder zware stressfactor.

Daarnaast geeft de helft de werknemers aan dat ze stress ondervinden omdat ze niet al hun technologiebedrijf IBM.

En zo kunnen we nog een aantal onderzoeken aanhalen, in dit blogbericht schrijven we hoe jij jouw mailbox kan op pauze zetten en een moment van rust kunt inlassen.

Stop, ik las een pauze in!

Hebt u ooit al gehoord van de gratis tool “inbox pause”? Neen, waarschijnlijk niet. Wij leggen uit hoe u deze tool kan gebruiken om de toevloed aan e-mails even een halt toe te roepen.

Wat is nu eigenlijk het probleem met e-mail?


E-mail die binnen komen gelopen zijn meestal één van de grootste stoorzenders voor uw concentratie. Al helemaal wanneer ze gevolgd worden door een telefoontje of een gil van één van uw klanten: “Heb je mijn e-mail al gelezen?”.

Velen lossen dit op door extra vroeg te beginnen werken. “Heerlijk ongestoord, weet je wel..” Nu is er ook een andere oplossing.

Hoe plaats ik dan mijn e-mail inbox op pauze?


“Hoe plaats ik dan mijn e-mail inbox op pauze?”, zal ongetwijfeld één van de volgende vragen zijn bij dit onderwerp.

Het is namelijk niet eenvoudig om vandaag de dag zomaar uw e-mail inbox op pauze te plaatsen, klanten verwachten namelijk een realtime hulpverlening. In onze moderne samenleving beschikken we echter nog niet met z’n allen over de middelen om deze hulpverlening te automatiseren aan de hand van virtuele assistentie.

We kennen allemaal de regel uit de standaard timemanagement cursus, deze regel raadt u aan om uw mailbox slechts 3 keer per dag te openen: ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Maar wie slaagt daar in?

Outlook en Gmail zet u nu op pauze met Inbox Pauze. Deze extensie van Boomerang koppelt u vlot aan uw mailprogramma. Dit filmpje legt u uit hoe u uw inbox op pauze zet.

Wat brengt dit op?


U hoeft zich niet uit te schrijven op mailings die u interesseren. U hoeft uw mailprogramma niet meer te sluiten of medewerkers uit te leggen dat u hun mail nog niet gelezen hebt. U behoudt uw mailbox, werkt ongestoord en leest deze nieuwsbrief en andere e-mails wanneer het u past.

Goed om te weten is dat uw contactpersonen nu wel extra e-mails ontvangen met de mededeling dat jouw mailbox op pauze staat. Tenzij ze natuurlijk zelf hun mailbox op pauze plaatsen. ;-)