Ga terug

Opgelet! Binnenkort heb je een https:// nodig voor jouw website!

Vanaf juli 2018 zal de bezoeker, die een http-website bezoekt met zijn Chrome-browser, de duidelijke waarschuwing "not secure" zien in de adresbalk. Beschik je zelf nog niet over een beveiligde verbinding op jouw website? Contacteer ons dan zeker en vast! Wij helpen je verder.

https://

https (Hyper Tekst Transfer Protocol Secure) is een extra beveiligingslaag die wordt toegevoegd aan het internetverkeer tussen een gebruiker en een website. De datastroom is geencrypteerd wat het moeilijk maakt voor mensen met kwade bedoeling om data af te luisterenof zelfs eventueel te stelen.

Op termijn is het de bedoeling dat https:// de norm zal worden voor iedere website.Om dit te verplichten komt Google nu met een expliciete waarschuwing wanneer een website niet is voorzien van https://.

Google werkt daarnaast met een algemene ranking per website en zal jou natuurlijk ook belonen wanneer je over een HTTPS:// verbinding beschikt.

Overschakelen naar https?

Overschakelen op https is een must geworden om het vertrouwen van je bezoekers niet te verliezen. Het bevordert de werking van uw website en al zeker de werking van een webshop. (NOTE: het maakt je website NIET sneller). Wenst u graag een HTTPS:// verbinding? Dan zal u moeten beschikken over een SSL-certificaat. Hebt u dat nog niet? Neem dan zeker contact op, wij kunnen u verder begeleiden.

2 voordelen om over te schakelen naar het http://


  • Chrome-browser geeft duidelijke waarschuwing bij niet-https websites

  • HTTPS:// helpt je bij je Google Ranking