Ga terug

Waarom is Google afbeeldingen geen goed idee?

Bij het zoeken naar een afbeelding denken veel mensen als eerste aan Google Afbeeldingen maar dat betekent niet dat je ze ook allemaal mag gebruiken. De meeste afbeeldingen zijn vooral beschermd waardoor je toestemming moet vragen.

Voor deze toestemming moet je vaak betalen, vraag je geen toestemming en gebruik je de afbeelding toch? Dan treed je een auteursrecht waardoor je een boete kunt krijgen, deze bedragen kunnen verschillen van 500 euro tot wel in de duizenden euro’s. Het auteursrecht is geldig zolang de maker leeft. En zelfs na de dood van de maker is het auteursrecht nog geldig voor 70 jaar. Heb je een afbeelding gekocht? Hou dan rekening mee dat je uw bewijs moet bewaren voor toekomstige controles .

Webdesigner huren?

Je bent ook aansprakelijk voor de boete als je website door een webdesigner hebt laten maken? Jij bent eigenaar van de site dus ben je ook verantwoordelijk voor de foto’s op je site. Maar als je een webdesigner inhuurt voor je site zou deze gewoon ook moeten weten dat je niet zomaar een afbeeldingen van het internet mag nemen. Zorg dus altijd dat je een betrouwbare webdesigner kiest.

5 tips bij het zoeken naar een webdesigner:


  • Bekijk de referenties want de klantengetuigenissen zijn een bevestiging van het werk.

  • Kennis van technologieën en platformen, dit is zeer belangrijk ook al is een ontwerper goed in wat hij doet.

  • Realistisch budget, kwaliteit kost altijd ietsje meer sta daarom open om je budget iets te verhogen. Maar hou ook rekening dat dure bureaus niet per se staan voor kwaliteit. De kracht zit in het vinden van de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

  • Bekijk hun portfolio dat hij/zij in het verleden opleverde.

  • Communicatieve vaardigheden, dan zal het voor jou eenvoudig zijn om jouw ideeën over te brengen.


Gratis rechtenvrije afbeeldingen

Gratis:


Betalend: